< Tilbage // Bliv fundet gennem Google My Business // Næste >

Bliv fundet gennem Google My Business

14. maj 2021

Vil du også gerne sikre dig, at dine kunder kan finde din virksomhed, når de søger efter den på Google? Netop dette kan en profil på Google My Business hjælpe dig med.

Google My Business er et værktøj, der giver dig mulighed for at promovere din virksomhed i Google- søgeresultater. Ved relevante søgninger vises din virksomhed enten via Google Maps eller sammen med relevante oplysninger omkring din virksomhed. Hvis du søger fra en PC, vises det i en boks i højre side, og søger du fra en smartphone, vises det som en stor boks blandt de andre søgeresultater.

Har du ikke en fysisk virksomhed?

Så bør du have en Google My Business alligevel. Man behøver ikke at have en fysisk butik for at oprette en gratis profil på Google. Det er for eksempel muligt at have en Google My Business, hvis du driver en udekørende servicevirksomhed eller driver virksomhed fra din private adresse.

Google My Business - Simple Solution P/S
Google My Business – Simple Solution P/S

Hvorfor skal du holde din profil opdateret?

Hvis du har oprettet en Google My Business profil, vil oplysningerne herfra være det første dine kunder møder, når de søger efter dig. Og du vil selvfølgelig gerne give dem et godt indtryk af din virksomhed allerede her. Derfor bør du se din profil som en del af virksomhedens ansigt udadtil.

Set i lyset af det er det vigtigt, at du holder din profil opdateret i forhold til din adresse, åbningstider, telefonnummer, hjemmeside, billeder fra virksomheden og evt. et udvalg af dine produkter, services, tilbud eller kommende begivenheder.

Google My Business er GRATIS og kan endda spare dig for penge!

Det er gratis at oprette en profil, det er også gratis at få visninger gennem Google My Business, og det er gratis, når nogen klikker sig ind på din side gennem profilens eksponering.

Derfor kan der være penge at spare, hvis du også benytter dig af Google Ads. Her må man forvente, at eksponering af din virksomhedsprofil vil ”stjæle” klik fra dine annoncer eller benytte oplysningerne til at kontakte dig direkte.

Sådan kommer du i gang

Hvis du har tid og lyst til at kaste dig ud i at oprette din virksomhedsprofil, er Google My Business en intuitiv platform, som mange fint kan administrere selv.

Start med at bekræfte ejerskabet af din virksomhed. Ved at bekræfte ejerskabet af din virksomhed kan du sikre dig, at der ikke er andre, der udgiver sig for at være din virksomhed. Ejerskabet skal ofte bekræftes gennem et postkort, som sendes til virksomhedens adresse. Postkortet ankommer i de fleste tilfælde indenfor 14 dage. Nogle virksomheder kan desuden bekræfte via telefon, sms eller gennem Google Search Console.

Når din virksomheds identitet er bekræftet, kan du gå i gang med at indsætte informationer omkring din virksomhed. Brug gerne tid på at udfylde informationer om din virksomhed og læg nogle gode billeder op.

Husk, at holde din profil opdateret med dine ydelser samt i forbindelse med ændringer i åbningstider ved helligdage.

Har I brug for hjælp til jeres profil på Google?

Har I spørgsmål til jeres virksomhedsprofil eller overvejer I at outsource håndteringen af jeres virksomhedsprofil, er I altid velkomne til at kontakte os.